"Gödrök szabadidőpark"

A Gödrök Szabadidőpark fejlesztése.

      Lövőpetri Község Önkormányzata 2011 őszén pályázatot nyújtott be a Felső-Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesülethez a „Gödrök Szabad- időpark" továbbfejlesztése témában. A beterjesztett projektjavaslat megfelelt a Helyi Vidékfejlesztési Stratégia céljai alapján meg- fogalmazott, LEADER kritériumoknak, ezért a HBB támogatta azt. 

 

   A projektjavaslat illeszkedik a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiához és megfelel legalább négy célterületi kritériumnak.

  A pályázat elnyerését követően a „Gödrök Szabadidőpark" továbbfejlesztéséről készült terveket az 1997. évi LXXVIII. törvényben, valamint a 37/2007 ÖTM rendeletben foglalt rendeletek alapján készítette el az Önkormányzat.
A tervezett építészeti, műszaki megoldások megfelelnek az erre vonatkozó jogszabályoknak, eseti előírásoknak és általános érvényűek, így különösen a környezetvédelmi, a statisztikai, az életvédelmi és az égéstermék-elvezetőkre vonatkozó követelményeknek.   A „Gödrök” Szabadidőpark területének jelentős része mély fekvésű, időszakosan víz borította felszín. Ez alól az a már rézsűvel kiemelt felszín kivétel, melyen egy asztal állt fapadokkal, mellette szalonnasütővel, melyet a felújítások elkezdése után is megtartottak. A park intenzíven fás, a helyszínen a növényzet legkisebb mértékű károsítása nélkül tervezték az átalakításokat.

 

   Minden berendezés akácból készül, kültéri alapozóval és kétrétegű vastag lazúrozással védettek. Minden fa szerkezet gyalult, többször csiszolt anyagból készül, tökéletesen szálkamentes. A bútorzatok színét egységesre tervezték, tölgyből vagy dióból. A létesítmények rögzítése beton pontalapban előírt, fixen elhelyezendők.


Az elképzelt berendezések:  1.) Kemence
A kemence építéséhez speciális kemence építő anyagot használtak. A tűztér feneke és a donga tűzálló téglából készült. Teljes felületén vakolást, meszelést, a donga tetején pedig ragasztott cserépfedést építettek kúpcserép lezárással.

 

  2.) Támlás pad karfával

 

  3.) Hulladékgyűjtő

 

  4.) Asztal padokkal

 

  5.) Pavilon

 

  6.) Kerékpártároló

 

 

 

    A területen 1 darab csap található, mely a leendő pavilon közelében helyezkedik el. A vízellátás biztosítása a Petőfi Sándor utca felőli települési hálózati ágból történik.


   A szabadidőparkban szórakozási lehetőség biztosított a ping-pong asztalnak, a lengőtekének és a focipályának köszönhetően, közösségi rendezvények helyének is kiváló. Folyamatosan frissülő részletes képgalériánk lentebb található.