FALUNAP-2013

A II. „Petri-Nap” 2013. július 27-én került megrendezésre.

    Az idei falunap, azért is volt különleges minden résztvevő számára, mert négy településsel együtt, községünk is részt vett a Szomszédvári Olimpia és Fesztivál megszervezésében.

 

 A fesztivál megrendezésében részt vevő települések:

 

   

A fesztivál 2013. július 27.-től augusztus 20.-ig tart, tehát a jókedv és a szórakozás a mi településünkön kezdődhetett el.
A rendezvényen megannyi program és játék várta az idelátogatókat. A gyerekek és felnőttek egyaránt jól szórakozhattak.

 

   A falu lakosságát zenés ráhangolóval csalogatták a helyi sportpályára, ahol egész nap élő zene szórakoztatta őket. A délelőtt folyamán elkezdődtek a gyermekprogramok, többek között ugrálóvár és vidámparki játékok álltak rendelkezésükre. A kézműves sátorban hasznos kellékeket készíthettek a gyerekek, a szépségsátorba a szépülni vágyók látogathattak el. Az egészségügyi sátor is a vendégek szolgálatára állt, ahol különböző vizsgálatok segítségével mérhették fel állapotukat. A főzőverseny is kezdetét vehette, ahová szabadon választott étellel lehetett nevezni.

 

   Délután az „Olimpiai” vetélkedésben vehetett részt minden szervező faluból érkező csapattag. A „Szomszédvári Olimpia” versenyszámain településünk csapattagjai sem vallottak szégyent. A dekázásban Kovács László negyedik helyezést ért el. A falu legerősebb embere versenyben Balogh Sándor szintén a 4. helyen végzett. Kötélhúzásban a falu csapata ezüstéremmel büszkélkedhetett. A csapatban Fábián István, Maklári Márk és Éles Gábor szerepelt. Lengőtekében Kovács Barbara a dobogó legfelső fokára állhatott. Négytusában Tordai Fanni vett részt, a harmadik helyen végzett. A palacsintasütő versenyben Nagy Józsefné a harmadik helyet szerezte meg, a palacsinták elfogyasztását Maklári Márkra bízták, aki a negyedikként fejezte be a falatozást. A sakkversenyben kiválóan szerepelt Virágh János, aki megszerezte az első helyet. A vizifociban csapatunk teljesítménye nem fagyott alá, így a második helyen végeztek. A csapatban Kantár Attila, Rakoncza Sándor, Csabina András és Balázs Tibor játszottak. A vetélkedés végére kifulladtak a versenyzők, de a sörivó versenyben pótolhatták a veszteséget. A településünkről Zsell János vett részt a versenyszámban, aki az ötödik helyezéssel zárt.

 

   A versenyszámok lezajlása alatt a gyerekek sem unatkoztak. A ROM WALTER Duó szórakoztatta őket gyermek slágerekkel.
A „Petri Napon” két sztárvendég is fellépett. Csocsesz volt az első fellépő, aki mulatós slágereivel szórakoztatta a közönséget, később Péter Szabó Szilvia is elfoglalta a színpadot, aki elbűvölte a közönséget lenyűgöző hangjával.
Az ebédet minden helyi lakosnak az Önkormányzat biztosította, mely egy tányér babgulyás volt és egy italt is elfogyaszthattak mellé.

 

   A falu lakossága, a látogatók és a vendégek is jól szórakozhattak a II. „Petri Napon”, a rendezőség nagyszerű munkát végzett.